Home » Foto / Video / Media

Foto / Video / Media

Activităţi de tipul „şcoală după şcoală”

     Dezvoltarea şi furnizarea activităţilor de tipul „şcoală după şcoală” pentru un numar de 400 de persoane (în special cursuri de alfabetizare şi de formare a abilităţilor numerice, activităţi practic-aplicative pe diferite domenii si organizarea de activităţi de dezvoltare personală). Programul va oferi persoanelor din grupul tinta diverse tipuri de activităţi care vizează formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice învăţământului primar/învăţământului secundar, dezvoltarea personală şi interpersonală/pregătirea pentru viaţă, dezvoltarea armonioasă a personalităţii elevului.

14.05.2015 – Expoziția Științifică Interactivă GENERATOR

     În săptămâna 11-15 mai 2015, elevii din clasele 0- V (inclusiv) au vizitat Expoziția Științifică Interactivă GENERATOR. Prin contactul direct, copiii au putut experimenta prin joc diferite concepte din fizică. Cele 12 exponate care au făcut parte din prezentare, au făcut obiectul unor explicații pertinente, după aceea copiii având acces la fiecare dintre acestea: o eoliană în miniatură, un plan înclinat magnetic ,un panou cu scripeți, o catapultă, un sistem de reacție în lanț, un pendul și altele.

4 – 5 iunie 2015 – Atelierul „Să fim sănătoşi făcând sport”

     În perioada 4 – 5 iunie 2015, elevii din clasele 0- V (inclusiv) au putut lua parte la atelierul „Să fim sănătoşi făcând sport”. Prin intermediul jocului îmbinat cu exerciţii sportive de intensitate mică spre medie, copiii au aflat despre modul în care sănătatea fizică poate contribui la o dezvoltare psihică şi la integrarea socială.
     Obiectivele urmărite în timpul atelierului au fost de a educa formarea unei motricităţi generale, de a favoriza dezvoltarea fizică, de contribui la formarea unor cunoştinţe morale şi sociale, dar şi de a favoriza integrarea socială.

16 iunie 2015 – Piesa de teatru „Pinocchio”

     În data de 16 iunie 2015, elevii din clasele 0 – V (inclusiv) au luat parte la piesa de teatru „Pinocchio”. Alături de artiştii care au pus în scenă piesa de teatru, copiii au putut experimenta modul în care păpuşile prind viaţă şi devin personaje pe scenă.
     Piesa nu a fost aleasă întâmplător. Lui Pinocchio, la fel ca oricărui copil, îi place să facă trăsnăi, să nu îşi asculte părinţii, să chiulească de la şcoală şi să nu muncească. Prin intermediul călătoriei pline de imaginaţie a lui Pinocchio, copiii au putut afla cât de importante sunt şcoala, familia şi faptele bune.


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.