Home » Descriere proiect » Sustenabilitatea

Sustenabilitatea

     Parteneriatul proiectului are o preocupare explicita pentru continuarea activitatilor proiectului si dupa finalizarea proiectului avand deja experienta implementarii de proiecte POSDRU/sociale si baza materiala, urmand in acest sens un trend ascendent, prin care se urmareste continuarea si extinderea activitatilor ce se adreseaza tinerilor aflati in risc de abandon scolar si persoanelor care au parasit timpuriu scoala.

     O atentie deosebita se va acorda la nivel de parteneriat acelor tineri care au finalizat programul in cadrul proiectului si necesita sprijin ulterior, acestia fiind urmariti si monitorizati cu sprijinul unitatilor de invatamant unde acestia invata, pentru a le furniza sprijiul necesar. Modul de organizare va ramane in principiu acelasi, experienta acumulata contribuie la imbunatatirea si dezvoltarea capacitatii atat a solicitantului, cat si a partenerilor, de a implementa programe pentru persoanele afectate de abandon scolar, acestia sustinand ulterior prin accesarea de surse extrene de finantare, organizarea de activitati de tip scoala dupa scoala si a doua sansa.

     Educatia ramane temelia formarii initiale a indivizilor, ca atare fara un sprijin eficient si solid in prima parte a vietii, multi tineri aflati in nevoie sunt predispusi riscului de parasire timpurie a scolii. In aceste conditii si stari defapt, proiectul propus in cadrul parteneriatului, va contribuiin mod hotarat la cresterea ratei de participare la educatie si va implementa masuri de stopare si limitare a efectelor saraciei, somajului si a altor cauze care conduc in final la parasirea cursurilor. Implementarea proiectului contribuie la intarirea legaturii membrilor parteneriatului si asigurarea bazelor unei colaborari viitoare extinse, prin promovarea PARTENERIATULUI intre mediul ONG, institutii din domeniul incluziunii si actori ai APL. Realizarea acestor activitati in mod constant va permite parteneriatului de proiect sa contribuie in mod activ la implementarea unei politici unitare si incluzive la nivel regional/sectorial pentru transferarea si diseminarea celor mai bune practici in domeniu, un input semnificativ fiind asigurat de echipa multidisciplinara a proiectului, ce va oferi expertiza ulterior.

     Abordare integrata In activitatile de de tip scoala dupa scoala si a doua sansa se vor dezvolta relatii de colaborare si schimb de experienta si bune practici intre parteneri, si nu numai, avand in vedere necesitatea transefrului de experienta si beneficiile ce decurg de aici.

     Transferabilitate: De asemenea rezultatele proiectului vor fi TRANSFERATE la diferite niveluri prin:

– Expunerea publica a rezultatelor proiectului;

– Includerea in raportul de activitate al Solicitantului a rezultatelor si setului de recomandari rezultate in urma experientei proiectului si diseminarea acestor informatii cu valoare adaugata si catre alte institutii din domeniul educatiei si incluziunii sociale;

– Oferirea de know how de catre S si P4 tuturor partenerilor in implementare si ulterior, atat memebrilor retelei cat si altor institutii de invatamant interesate.

     Sustenabilitate financiara Oportunitatile oferite prin derularea programului de scoala dupa scoala si a doua sansa vor contribui in mod decisiv la asigurarea de resursa umane bine pregatita, capabila sa gestioneze activitatea structurilor independente de economie sociala, asigurand un bun management operational si financiar si dupa finalizarea finantarii proiectului. Pe termen lung sustinerea financiara a activitatilor va fi acoperita si prin alte programe de finantare, un obiectiv fiind multiplicarea rezultatelor si experientei la nivel regional/sectorial si national, partenerii urmand sa actioneze in mod activ catre obtinerea si a altor finantari. Sustenabilitate institutionala Structurile proiectului vor functiona si dupa finalizarea proiectului din punct de vedere institutional prin dezvoltarea retelei si prin mentinerea legaturilor si structurilor create la nivel de proiect.


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.