Home » Activităţile proiectului » Excursie la Herghelia de la Sâmbăta de Jos

Excursie la Herghelia de la Sâmbăta de Jos

     În data de 23 octombrie 2015, elevii din clasele I – VI (inclusiv) au luat parte la excursia la Herghelia de la Sâmbăta de Sus. Prin intermediul acestei excursii, elevii au putut să îşi lărgească orizontul de cunoaştere.

     Totodată, au putut să îşi dezvolte abilităţile de comunicare în grup şi de interrelaţionare elev-elev şi elev-adult. Fiind deja un grup închegat, încă de la prima excursie, elevii au manifestat un interes sporit pentru excursie, fiind mult mai curioşi decât la excursia precedentă, punând întrebări şi fiind gata oricând să ofere noi răspunsuri.

     S-a urmărit ca în perioada excursiei elevilor să le fie trezit interesul pentru descoperirea unor locuri noi, dar şi de educare a lor în spriritul protejării mediului.

     Prin intermediul activităţii, elevii şi-au putut dezvolta abilităţi prin observarea relaţiei fiinţei umane cu mediul înconjurător, dar şi hipismul ca sursă de obţinere a unei armonii a personalităţii şi educare a personalităţii.

     De asemenea, elevii au putut afla cuvinte noi, despre care nu avuseseră cunoştinţă până la acest moment, precum şi deprinderi noi: au învăţat ce înseamnă hipismul, caii de rasă, baza de hipism, dar şi modul în care trebuie să se comporte când sunt în preajma animalelor, modul lor de reacţie. Totodată, elevii au aflat despre competiţiile hipice şi modul în care caii de la Herghelia vizitată sunt antrenaţi pentru a câştiga premii naţionale şi internaţionale. Acest imbold de a câştiga premii naţionale şi internaţionale corelate muncii a fost unul de bun augur pentru elevi, care au înţeles că doar muncind vor avea şansa perfecţionării şi realizării unui viitor mai bun.

     La activitate au fost prezenți elevii din grupul țintă (conform fișelor de prezență).


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.