Home » Activităţile proiectului » Atelier „Să ne cunoaştem familia”

Atelier „Să ne cunoaştem familia”

     În perioada 29 – 30 septembrie 2015, elevii din clasele I- VI (inclusiv) au putut lua parte la atelierul „Să ne cunoaştem familia”. Prin intermediul unor pliante realizate de organizatorii atelierului, în care erau exemplificate relaţiile existene între membrii unei familii şi rolul fiecărui membru la bunăstarea casei, elevii claselor participante au aflat care este rolul părinţilor şi al copiilor în buna desfăşurare a activităţilor casnice.

     Totodată, elevii au putut fi dascăli, dând note sub forma unor icon-uri părinţilor, fraţilor, bunicilor, în raport cu modul în care ei reacţionează în situaţii diferite: când sunt rugaţi să sprijine elevii la teme, când sunt supăraţi, când sunt fericiţi şi au putut, de asemenea, să aducă argumente în raport cu activitatea despre modul în care fiecare dintre membrii familiei ar putea participa la educaţia pentru viaţă a elevului participant la activitate.

     Obiectivele urmărite în timpul atelierului au fost de a educa formarea unei baze în ceea ce priveşte familia şi rolul ei în viaţa de zi cu zi, de contribui la formarea unor cunoştinţe morale şi sociale prin exemple de „Aşa, da” şi „Aşa, nu”, dar şi de a favoriza integrarea socială a grupului.

     La activitate au fost prezenți elevii din grupul țintă, care, au completat fişe în raport cu acest atelier. (conform fișelor de prezență)


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.