Home » Activităţile proiectului » Atelier „Bunele maniere”

Atelier „Bunele maniere”

     In perioada 5 – 6 octombrie 2015, elevii din clasele I- VI (inclusiv) au putut lua parte la atelierul „Bunele maniere. Prin intermediul discuţiilor şi a unei activităţi menite să sudeze relaţiile de prietenie, elevii au putut afla despre legătura dintre educaţie, manière elegante şi modul în care acestea le vor face viaţa mai uşoară şi mai bună în viitor, contribuind laolaltă la integrarea socială.

     Obiectivele urmărite în timpul atelierului au fost de a educa formarea unor deprinderi, precum ajutorul dat aproapelului, eleganţa în a cere şi acorda sprijin, toleranţa etc.

     În cadrul atelierului, elevii au creat brăţări ale prieteniei, iar pentru realizarea lor elevii au lucrat împreună, acordându-şi sprijin şi dezvoltându-se în acest mod o deprindere didactică şi totodată tactică, dar şi una de camaraderie : au învăţat să ceară ajutor folosind bunele maniere, dar şi să mulţumească pentru sprijinul ce le-a fost oferit.

     La finalul activităţii, fiecare elev care a participat la atelier a putut răspunde la întrebări tematice despre manierele elegante, iar ulterior, au împărtăşit dascălilor lor ceea ce au învăţat : că trebuie să mulţumească de fiecare dată pentru ceea ce au primit, că trebuie să folosească sintagme simple de mulţumire, că respectul pe care îl arată persoanelor din viaţa lor este respectul care li se cuvine şi lor.

     La activitate au fost prezenți elevii din grupul țintă, care, au putut învăța că doar dând dovadă de maniere elegante şi participând la activităţile şcolare şi extraşcolare vor avea reușite profesionale.(conform fișelor de prezență)


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.