Home » Activităţile proiectului » Activitate „Căutarea comorilor”

Activitate „Căutarea comorilor”

     În perioada 21 – 25 septembrie 2015, elevii din clasele I – VI (inclusiv) au putut lua parte la Atelierul «Căutarea comorilor ».. Prin intermediul jocului, copiii au putut afla care sunt cele mai de preţ comori din viaţă : familia, prietenia, iubirea, camaraderia, egalitatea, tleranţa, libertatea, omenia.

     Totodată, jocul i-a adus aproape, înţelegând importanţa prieteniei şi a continuităţii acestei relaţii încă de la vârsta şcolară, când se realizează primele relaţii inter-umane conştiente.

     Activităţile s-au desfăşurat în raport cu vârsta şi puterea de înţelegere a fiecărui copil, organizatorii activităţii fiind gata oricând să sprijine integrarea minorului în grup.

     Jocul pe echipe mari (în care a participat toată clasa) sau pe echipe formate din câte două sau trei persoane, dar şi pe echipe fete / băieţi au fost menite să le demonstreze copiilor din grupul ţintă cât de important este lucrul în echipă, la fel ca şi jocul şi modul în care relaţiile inter-umane se pot forma şi dezvolta de-a lungul timpului, fără ca vreunul ditnre grupuri să se dezmembreze.

     La activitate au fost prezenți elevii din grupul țintă, care, pe lângă faptul că au participat activ la atelier, au putut da exemple din viaţa cotidiană despre relaţiile dintre oameni bazate pe « comori » descoperitepe parcursul activităţii. (conform fișelor de prezență)


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.